Pàgines

dijous, 10 d’octubre del 2013

Resolem un enigma??



Dos policíes que estaven investigant una banda de mafiosos han trobat el seu centre d’operacions, però no saben com entrar-hi perquè els cal una contrasenya que desconeixen.


Del blog"Compañía teatral Aprender a volar"


Es passen tot un dia dins el cotxe vigilant l’entrada del cau i el que veuen és el següent. Arriba un membre de la banda i toca a la porta: “toc-toc”. Se sent una veu que surt de dins el cau i diu “Un” i el mafiós que havia tocat a la porta respon: “Dos!”.

Els policies, ben atents. Al cap d’una estona. Arriba un altre membre de la banda i toca a la porta: “toc-toc”. Se sent una veu que surt de dins el cau i diu “Dos” i el mafiós que havia tocat a la porta respon: “Tres!”.

Els policies segueixen ben atents….. Al cap d’una altra estona, arriba un tercer membre de la banda i pica a la porta: “toc-toc”. Se sent una veu que surt de dins el cau i diu “Tres” i el mafiós que havia picat a la porta respon: “Quatre!”.

“Ahà!”, pensen els policies, “Ja ho tenim!”, i tot seguit s’hi acosta un dels policies i pica a la porta: “toc-toc”. Se sent una veu que surt de dins el cau i diu “Quatre” i el policía que havia tocar a la porta respon tot decidit: “CINC!”.

Silenci…. I en comptes d’obrir-se la porta, que és el que tots esperàvem, per un foradet apunta un canó i “pam”, disparen contra el policía. Oooooooooooops!!!!


Què hauria d’haver dit el policía? En què consisteix la contrasenya?

Si vols resoldre l'enigma amb nosaltres, estàs convidat a la Biblioteca el dia 10 d'Octubre on t'esperen algunes sorpreses......t'esperem!

1 comentari:

  1. La sol.lució es:
    Quan el primer diu ''Un'' l'altre diu ''Dos''. Vol dir que la paraula ''Un'' te ''Dos'' lletres aixi fins al quatre però quan diu quatre el policía creu que es una simple succesio de nombres però la resposta no es ixa es contar el nombre de lletres que te el numero que ha dit el porter. Quan diu ''quatre'' el policía diu ''cinc'' però la resposta es ''sis'', el nombre de lletres que te la paraula ''Quatre''.
    Es un enigma linguistic que fa enganyar a la gent pensant que la contrasenya es una succesió de nombres matematics però no son els numeros sino el numero de lletres del numero.

    ResponElimina