Pàgines

dimecres, 10 d’abril del 2013


"Aventura en la mansión de las tinieblas" 


Aquest és l'espai virtual en què ens trobarem per compartir les nostres lectures del Club de lectura "M'agrada llegir" de Florida Secundària.

Realitzarem les reunions del Club cada 15 dies a la biblioteca, però podrem fer comentaris sobre les nostres lectures a aquest blog sempre que vulguem.




La primera lectura que hem fet és el relat "Aventura en la mansión de las tinieblas" de l'autor Ellery Queen.

Sota aquest nom es troben en realitat dos escriptors que volgueren treballar junts en algunes novel.les policials. Aquests autors són Frederic Dannay i Manfred B. Lee. Quan els escriptors decideixen signar una obra seua amb un altre nom que no és real, diguem que és un pseudònim.

Altres autors ho han fet al llarg de la història.
Per exemple:

- Lewis Carroll, autor del llibre "Alícia en el país de les meravelles" va signar alguns llibres com Charles Lutwidge Dodgson

- José Martínez Ruiz, autor de novel.les i dramaturg, signava els seus llibres com "Azorín".


Bé, al relat que ens ocupa  "Aventura en la mansión de las tinieblas" ens trobem davant d'una aventura que té lloc a una mansió creada a un parc d'atraccions per espantar i fer por els visitants.

Una sèrie de personatges visiten la mansió dels horrors, i entre ells es troba el detectiu Ellery Queen (casualitat, no? té el mateix nom que l'autor del relat) amb el seu ajudant Djuna.

Dintre de la mansió s'ha produït un crim. A partir d'ahi, el detectiu Ellery Queen desplega el seu raonament  per descobrir l'autor del crim entre els visitants de la mansió.


Mansión del terror del juego "Ciudad baterfly"
Mansión del terror del juego "Ciudad baterfly"
Com s'ha pogut produir el crim si la mansió estava totalment a fosques?

De tots els personatges que es trobaven a la casa, qui tenia motius per assassinar el doctor Hardy?

On es pot trobar l'arma del crim?

Amb preguntes com aquestes, el detectiu Ellery Queen va organitzant la informació que té del lloc, els personatges i els objectes i pot arribar a la solució del crim.

Unes preguntes per a tu:
- Quin personatge te semblava a tu sospitós del crim?
- Havies encertat en la teua aposta?

1 comentari: